Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Marosszögi Egyetértés Vadásztársaság
Cím: 6775 Kiszombor, Mező út 71.Email: marosszogievt@gmail.com
Web: http://marosszogievt.hu/index2.htmlTelefon: 0630-317-0588

Bemutatkozás

Kiszombori Egyetértés Vadásztársaság Kiszombor
A vadásztársaság elődje- hasonlóan a többi vadásztársasághoz – a háború után alakult meg néhány taggal. Első elnöke Horváth József volt. A társaság tagsága lassan gyarapodott, a területi adottságok meghatározóak voltak. Később id. Engler György lett a társaság elnöke. Az ő vezetése mellett került sor az 1960-as évek elején az ún. nagy vadásztársaság létrehozására, amely gyakorlatilag felölelte a Tisza-Maros folyók bal partját és a magyar-román-jugoszláv határ által meghatározott területet. Ez a társaság 1997-ig működött, akkor váltak szét az utak, s lett ismét önálló vadásztársaság Kiszomboron, az azóta váratlanul elhunyt Urbán József vezetésével. (Előtte ő a nagy vadásztársaság elnöke is volt. Halála után megbízottként dr. Szilágyi Dezső irányította a társaságot a választásokig. A választások óta Bacsa György vezetésével működik a vadásztársaság.
A társaság 6 687 ha nettóterületen folytat vadgazdálkodási tevékenységet. A terület jellegzetesen síkvidéki, csekély erdősültséggel. Erdő tulajdonképpen csak a Maros folyóárterületén van. A bérelt vadászterületen hagyományos mezőgazdasági kultúrák (gabonafélék, kukorica, napraforgó) mellett jelentős a hagymatermesztés, amelynek területe eléri az évi ezer ha-t. Ez a termesztéstechnológia alapvetően meghatározza az itteni vadállomány életfeltételeit.
A társaság területét a Maros folyó bal partja, a magyar-román határvonal és kis mértékben a deszki vt. zárja körül. Az államhatár közelsége nyilvánvalóan befolyásolja a vadgazdálkodás és a vadászat körülményeit. A határrendészeti kirendeltséggel és a helyi rendőrséggel kialakított együttműködés példaértékű.
Jelenlegi létszám 25 fő.Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink